Ligging en omgeving

Erve het Otman ligt in het buitengebied van Denekamp, in de buurtschap Berghum, tussen weilanden en houtwallen aan de rand van een es. Het is direct gelegen aan knooppunt 18 van de fietsroutes door Twente, en aan diverse wandelroutes. Toch is de afstand tot het gezellige centrum van Denekamp (met diverse eetgelegenheden en terrasjes) slechts 1 km. 

Vanuit de boerderij kunt u prachtige tochten maken, bijvoorbeeld richting Ootmarsum, Oldenzaal, het Lutterzand of het nabijgelegen Duitsland (Bad Bentheim, Nordhorn). Ook te voet kunt u direct vanuit de boerderij beginnen met uw wandeling. De omgeving kenmerkt zich door het glooiende coulisselandschap met weilanden, bosranden, essen en vennen. De rivier de Dinkel meandert door het gebied. In de winter worden langlaufloipes uitgezet en huurt u ski’s in het Denekamps langlaufcentrum.

De Twentse steden en dorpen en het Duitse grensgebied bieden volop mogelijkheden voor cultuur en historie, kunst, shoppen, terrasjes of een dagje wellness. De horeca in Twente biedt voor elk wat wils.

Op de boerderij ligt een ruime hoeveelheid informatie over de mogelijkheden om erop uit te trekken. In het centrum van Denekamp (nog geen 5 minuten fietsen) vindt u bij de VVV alle overige informatie die u wenst.