Links

Facebook pagina Erve het Otman

Film Nationaal Landschap Noord Oost Twente
Een prachtig filmpje dat u in 5 minuten laat kennismaken met het unieke landschap en het echte buitenleven in de directe omgeving van Erve het Otman. 

Actief Twente
Hier huurt u allerlei materiaal voor een actief dagje Twente. Van (elektrische) fietsen tot tandems of zelfs vierpersoons, steps of scooters, of … kijk maar op de website. Op zo’n twee kilometer van onze accommodatie te vinden, maar er wordt ook aan de boerderij bezorgd. 

Landgoedboerderij Erve Elferman
Natuurzuivere boerderijgerechten uit het rustieke Dinkeldal; boerderij slagerij en proeverij. Op loopafstand gelegen tegenover Erve Het Otman. In dit filmpje een weergave van Urgenda over hun bezoek aan Erve Elferman tijdens de regiotour Overijssel.

Klöpkeshoes
Vlak om de hoek van Erve het Otman staat het in 2012 gerestaureerde Klöpkeshoes. Een prachtig plekje om tijdens een ommetje even te gaan kijken.

Landgoed Singraven
Met het huis Singraven, het koetshuis, de watermolen (met restaurant) en het landgoed.

Saré sauna en beautycenter
Zeer smaakvol ingericht, gelegen in recreatiegebied ‘Het Hulsbeek’ bij Oldenzaal. In een oase van rust en gastvrijheid is dit een zeer uitgebreide en ruim opgezette sauna-accommodatie met goed geoutilleerd beautycentrum.

Museum Wonderryck Twente
De naam (Natura Docet), zoals het museum jarenlang heette, betekent letterlijk “de natuur onderwijst”. Het museum is het oudste, regionale natuurhistorische museum in Nederland. In 2013 is het pand volledig verbouwd en in juni 2013 is het geopend onder de nieuwe naam Wonderryck Twente: belevingsmuseum en landschapscentrum. De VVV Denekamp is sindsdien ook in het  museum gevestigd.

Lutterzand
Een natuurgebied tussen Denekamp en Oldenzaal, dat u wandelend of per fiets bereikt vanaf Erve het Otman. De foto’s zijn van dhr. J.G. Kloek.

Dierentuin Nordhorn
Meer dan 1000 kleine en grote ‘sterren’ verdeeld over 90 verschillende diersoorten. Er valt altijd iets nieuws te zien en te bewonderen. Van aap tot zebra geldt  ‘live’ is echt ‘live’.

Denekamp
Een zeer oud dorp in het noordoosten van Twente. Historische gebouwen, Huis Singraven, de watermolens van Singraven, Huis Brecklenkamp, het Schuivenhuisje aan het kanaal Almelo-Nordhorn en de Sint Nicolaaskerk met haar zelfs internationaal bekende klokken.
VVV Denekamp

Ootmarsum
Een heel oud stadje, 12 km ten westen van Denekamp, met een rijke historie. De vele galeries zijn zeker een bezoek waard.

Oldenzaal
De glimlach van Twente; een eeuwenoude stad met gezellige terrassen en winkels, en de prachtige Plechelmuskerk ofwel de ‘Oale Grieze’. 
 

Bad Bentheim
Eveneens een prachtig oud stadje ten zuidoosten van Denekamp in Duitsland, met de burcht, gezellige winkeltjes, terrassen en het beroemde Kurbad met mineraal-, zout- en zwavelbaden.